VIKEND AKCIJA!
Naš predlog guščijih mesa i recept za njihovu pripremu:
- smrznuti guščiji gril sa iznutricama samo za 650 dinara po kilogramu,
- guščija džigerica samo za 5.900 dinara po kilogramu,
- smrznuti guščiji batak i karabatak samo za 1.200 dinara po kilogramu,
- smrznute guščije grudi sa kostima i kožom samo za 1.200 dinara po kilogramu.
Akcija važi od 08.11.2018. do 11.11.2018. godine.
PEČENI GUŠČIJI BATAK NA MAĐARSKI NAČIN
Sastojci za 4 osobe:
- 4 guščijih bataka
- 1 jabuka
- 4 kriške belog luka
- majorana
- so
- biber
- guščija mast
Vreme za pripremu: 20 minuta, vreme za pečenje: 3 sata 20 minuta.
Način pripreme:
Beli luk iseckati na sitno, dobro opranu jabuku raseći na 4 kriške. Guščije batake pre pripreme treba očistiti i oprati. So dobro utrljati u gušćije batake, a zatim ih posuti sa biberom i majoranom. Dublju tepsiju namazati sa guščijom mašću, meso namestiti u njoj tako da koža bude okrenuta ka dole. Pored mesa stavite jabuke i obe pospite belim lukom, zatim tepsiju prekrijte folijom za pečenje.
Tepsiju stavite u prethodno zagrejanu rernu na 150 stepeni i pecite meso 3 sata. Meso treba više puta okretati tokom pečenja, i polivati ga sa svojim sokom. Kada već nož lako prođe kroz meso rernu treba pojačati na 200 stepeni,tepsiju vratiti bez folije da bi se meso zapeklo i dobilo crvenu boju. Pripazite da meso ne prepečete jer će ono tada biti suvo. Pre serviranja 15-20 minuta ostavite da odmara.
Prijatno!